Lounas
-
LOUNAS KLO 11-15
Kuohkeaa kukkakaalikeittoa, tomaattia ja parmesaania
L, G
11,80€ Hiillostettua Brändön kirjolohta, salaattia ja tilli-kermaviilikastiketta
L, G
14,60€ Ylikypsää possun kasleria, uunijuureksia ja Dijon-kermakastiketta
L, G
15,00€ Paahdettua kuhaa ja ruohosipuli-voikastiketta
L, G sis. alkukeiton
31,20€ Valkosuklaapannacottaa ja passionsorbettia
G
9,50€ Talon jäätelö
L, G
5,00€ -
Lounas 11-15
Kuohkeaa kukkakaalikeittoa, tomaattia ja parmesaania
L, G
11,80€ Karamellisoitua possunkylkeä, riisinuudelia ja salaattia
M, G
14,60€ Paistettuja silakoita, pottumuusia ja omena-punajuuri ”salaattia”
L
15,00€ Ahventa ja suppilovahverokastiketta
L, G sis. alkukeiton
31,20€ Valkosuklaapannacottaa ja passionsorbettia
G
9,50€ Talon jäätelö
L, G
5,00€ -
Lounas 11-15
Gulassikeittoa Eskolan tilan vasikan jauhelihasta ja smetanaa
L, G
13,00€ Fetajuustoa, salaattia, dukkahia ja pestoa
L, G -sis. pähkinää
14,60€ Crab cake, Katunpään keitinpottua ja Rhode Island kastiketta
L
15,00€ Ahventa ja suppilovahverokastiketta
L, G sis. alkukeiton
31,20€ Karpalojäädykettä ja kinuskikastiketta
L, G
8,50€ Talon jäätelö
L, G
5,00€ -
Lounas 11-15
Gulassikeittoa Eskolan tilan vasikanjauhelihasta ja smetanaa
L, G
13,00€ Mamisten itse savustamaa Brändön kirjolohta, salaattia ja sinappidressinkiä
L, G
14,60€ Maksa itse
L, G
17,60€ Hiillostettua siikaa, katkarapu-kananmunamuusia ja bruunivoita
L, G sis. alkukeiton
31,20€ Piirakka Vasaramäen omenoista ja vaniljakastiketta
L
8,50€ Talon jäätelö
L, G
5,00€ -
Torilounas klo 13.00 –>
Torilounas koostuu alku-, pää- ja jälkiruuasta, saatavana kolmen ruokalajin menuuna tai yksittäisinä annoksina. Lisäksi myös a la carte -lista voimassa. Annoksia niin kauan kuin riittää! Torilounaan annoksia ei voi varata ennakkoon.
Julkaistaan perjantaina!
-
Kuohkea keitto Rymättylän maa-artisokasta
L, G
Carpaccio peuranlihasta, paahdetulla valkosipulilla maustettua majoneesia ja pikkelöityjä suppilovahveroita
L, G
Paahdettua kuhaa, kurpitsaa, romanescoa ja limellä maustettua hollandaisea
L, G
tai Lapinlahden sorsaa x 3, selleripyreetä ja tummaa rosmariinikastiketta
L, G
Pipari “Blondie” ja appelsiinijäätelöä
G
Menu 72€/hlö
Viinipaketti 46€/hlö -
À la carte -lista
ALKURUOKIA
Kuohkea keitto Rymättylän maa-artisokasta
L, G
16€ Mamisten Toast Skagen käsinkuorituista katkaravuista ja siian mätiä
L, (G)
18€ Carpaccio peuranlihasta, paahdetulla valkosipulilla maustettua majoneesia ja pikkelöityjä suppilovahveroita
L, G
19€ Mamin etanat dukkahilla maustetussa inkiväärivoissa
L, G – sis. pähkinää
16€ PÄÄRUOKIA
Tattirisottoa
L, G
27€ Paahdettua kuhaa, kurpitsaa, romanescoa ja limellä maustettua hollandaisea
L, G
37€ Lapinlahden sorsaa x3, selleripyreetä ja tummaa rosmariinikastiketta
L, G
38€ Wallenbergin pihvi Eskolan tilan vasikasta, perunapyrettä, hernettä ja puolukkaa
L
31€ JÄLKIRUOKIA
Crème brûlée ja päivän sorbet
L, G
13€ Pipari “Blondie” ja appelsiinijäätelöä
G
13€ Päivän juusto, Mamisten siemennäkkärillä ja päivän hillolla
G
7€
Otamme lounaalle myös pöytävarauksia. Varauksen voit tehdä joko soittamalla ravintolaan tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected].
Lihojen alkuperämaat:
kana (FI), kinkku (IT/DEU), vasikka (FI/NL), nauta (FI), possu (FI), peura (FI), ankka (FR), sorsa (FI), karitsa (FI)
Allergeenit: L=laktoositon, G=gluteeniton, M=maidoton, V=vegaani
(G) = saatavilla gluteenittomana
Ajankohtaista
Vietä uudenvuoden aatto Mamissa!
Mamikset juhlivat uutta vuotta tänä vuonna olemalla auki uudenvuoden aattona 31.12.2024 klo 16:30-22 (keittiö sulkeutuu klo 21:30) erikoismenun merkeissä! Varauskalenteri on jo auki – menu tarkentuu lähempänä!
Isänpäivälahjalle tarvetta?
Muista isää ja isänmielisiä Mamin ruokakirjalla (25€) tai lahjakortilla. Poikkea meillä paikanpäällä tai lahjakortteja saa ostettua myös meidän nettikaupasta.
Myös Antti Vahteran kirjoja meiltä saatavilla!
Ruokakulttuurin koti Aurajokirannassa
Mami on kulinaristien suosima trendivapaa kortteliravintola Turun vanhassa kaupungissa. Olemme toimineet Casagranden talossa, Vähätorin laidalla, jo 16 vuotta.
Sillä välin kun Turusta on kehittynyt mainio ruokakaupunki, meidän tapamme pitää ravintolaa on pysynyt aika lailla ennallaan. Teemme edelleen taidokasta mutta konstailematonta ruokaa kulloisenkin sesongin raaka-aineista, jotka hankimme vuosien saatossa valikoituneilta luottotoimittajiltamme.
Ei kai se sen kummempaa vaadi tulla klassikoksi?
Pystybaari
Jos haluat poiketa lasillisella tai syödä spontaanisti ilman pöytävarausta, bongaa Mamin uusi pystybaari. Se on vähän peremmällä ravintolassa, mutta kannattaa tietää ja piipahtaa.
Kabinetti
Maksimissaan kuudelletoista hengelle sopiva tunnelmallinen kabinetti odottelee varaajia ravintolan perällä. Mainio paikka vaikka juhlavalle perheaterialle tai yrityksen vieraiden kestitsemiseen.
Marko Rauhala
Kokki, Mamin perustaja
“Kokkaus ei ole taikatemppujen tekemistä, vaan ihan vain ruoanlaittoa, tosin rakkaudella niin raaka-aineita kuin ruoan syöjiä kohtaan.”
Hyvän ruoan takuumies ja krouvin ruoan ystävä.
Leila Karhunen ja Lauri Komonen
Nuorissa on voimaa!
Leila on nuori lupaus ravintolamaailmalle ja menestynyt hienosti kansainvälisissä tarjoilijakilpailuissa.
Lauri on aloittanut Mamissa nuorena oppipoikana ja on nykyään yksi keittiömme kulmakivi.
Kaikkiaan meillä työskentelee kymmenkunta ihanaa Mamista. Ainutlaatuista porukkaa, tule tutustumaan.
Varaukset
Mamin aukioloajat:
Ma Suljettu
Ti-pe 11-22
La 13-22
Su Suljettu
Keittiön huoltotauko arkisin 15-16.30.
Online-varaukset kuuteen henkilöön asti, sitä suuremmat varaukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Mikäli seurueen koko on 8 henkeä tai sen yli, edellytämme ennakkoon tilattua yhtenäistä menuvalintaa voidaksemme taata illallisenne mutkattoman sujuvuuden. Huomioimme mahdolliset erikoisruokavaliot ennakkoon ilmoitetun perusteella.
Otamme lounaalle myös pöytävarauksia. Varaukset tulee tehdä osoitteeseen [email protected]. Varaus on vahvistettu kun saat meiltä vahvistusviestin.Lounaalla pidämme pöytää varattuna viisi minuuttia varausajan alkamisesta. Mikäli asiakas ei saavu paikalle tai ilmoita myöhästymisestä pöytä annetaan eteenpäin.